Klein-Sinaai

Rustig wonen, zalig leven

Groen gaat voor de noodzakelijke verbeteringen in de Stekense rand.

Concreet fietsplan dat veiligheid biedt aan alle fietsers

  • Het fietspad van de Koebrugstraat moet dringend afgewerkt worden, zeker voor de schoolgaande jeugd. We ijveren voor een verhoogd kruispunt ter hoogte van de Pannenhuisstraat en een schoolstraat aan de Tuimelaar.

Heldere en toekomstgerichte ruimtelijke ordening

  • Het laatste woonuitbreidingsgebied tussen de Merlanstraat en de Heirweg mag niet lichtzinnig worden aangesneden. De huidige plannen werden al meermaals afgewezen. Tijd voor overleg en doordachte actie.
  • Het scoutsplein moet dringend onderhouden en verbeterd worden door het speeltuintje slimmer en veiliger aan te pakken. Eenvoudiger, fraaier en veiliger!

Versterking van het sociaal leven

  • De scouts van Klein-Sinaai is een topploeg die een beter lokaal verdient waar leukere activiteiten kunnen plaatsvinden.
  • De culturele verenigingen die Klein-Sinaai kenmerkend maken, moeten meer ondersteuning krijgen zodat ze nog sterker uit de hoek kunnen komen. Maak het ontmoetingscentrum gratis voor alle verenigingen en goedkoper voor anderen.
  • De - helaas gesloten - bibliotheek van Klein-Sinaai moet heropend worden als wijkloket en infopunt, waar je op een vaste weekdag boeken kan afhalen en met je administratieve vragen terecht kan. Zo worden ook mensen met
    beperkte mobiliteit geholpen.

Stem Groen voor een sterker Klein-Sinaai in een aangenamer Stekene.