40.000 euro besparen?

19 Januari 2019

40.000 euro besparen?

Cordon sanitaire doorbreken is een eitje, 40.000 euro besparen bleek moeilijker

Op de gemeenteraad van 22 januari werd het cordon sanitaire door Gemeentebelangen doorbroken. Vlaams Belangster Inge Smits werd met 13 tegen 12 stemmen benoemd in het bestuur van vzw Erfpunt. Groen Stekene hekelt deze demarche en stipt aan hoe de fractie van Gemeentebelangen uit elkaar valt wanneer het over het Vlaams Belang gaat.

We hopen dat er een eind komt aan deze toenadering tussen Gemeentebelangen en Vlaams Belang, die in de vorige legislatuur al gestart was met de overstap van Rudi De Boever. Koen De Cock liet alvast optekenen dat dit wel een voorbode is voor gedoogsteun vanuit Vlaams Belang voor deze krappe meerderheid.

Sterker nog: een cordon rond Groen vormt zich, bleek in deze gemeenteraad. Carl Ivens van Groen Stekene stelde voor om de onkostenvergoeding van telefonie voor het college van burgemeester en schepenen te herzien. Momenteel krijgt men individueel 121 euro per maand om telefoniekosten te vergoeden. Een beetje onderzoek toont echter aan dat 27 euro ruim volstaat. De Groenfractie vraagt daarom om deze regeling aan te passen. Dit levert de gemeente Stekene in deze legislatuur een besparing van 40.000 euro op.

Het college wenste niet te reageren en liet voorzitter Arnoud Heyse de amendementen van Groen parkeren. Het Huishoudelijk reglement werd overigens 13 tegen 12 gestemd. De meerderheid vond geen enkel draagvlak bij de oppositie.

Groen Stekene hoopt dat dit geen voorbode is voor hoe er de komende 6 jaar bestuurd zal worden: forceren en intimideren. Met 40.000 euro hadden we leuke dingen kunnen doen, zoals schoolzwemmen en het vervoer ervan garanderen voor alle Stekense kinderen tot en met het zesde leerjaar. Onbegrijpelijk dat men hier niet voor openstaat.

Zie ook: https://www.hln.be/in-de-buurt/stekene/cordon-sanitaire-doorbroken-bij-toekenning-mandaten~a29cfe53/