Journalisten leggen falen vergunningenbeleid in Stekene bloot

26 Maart 2024

Journalisten leggen falen vergunningenbeleid in Stekene bloot

Met Groen zagen we de voorbije 20 jaar werkelijk onwaarschijnlijke maneuvers gebeuren in het vergunningenbeleid in Stekene. Zij leggen het falen van een bewust gebrek aan regels en afspraken pijnlijk bloot. Wij deden en doen wat we konden, maar de onwil bij het bestuur om dit te veranderen is bijzonder groot.

Audit Vlaanderen had het gemeentelijk beleid hierrond al objectief gefileerd, nu hebben Apachejournalisten door onafhankelijk onderzoek ook het failliet van een transparant ruimtelijk beleid vastgesteld, de burger ziet gewoon in de straat overal de mistoestanden.

https://youtube.com/shorts/Ty0KXYz2EzQ

"Nadat Audit Vlaanderen dit al eerder deed hebben nu ook Apachejournalisten in een onafhankelijk onderzoek het failliet van het gemeentelijk beleid rond ruimtelijke ordening vastgesteld.

Wij wisten het al 20 jaar, iedereen kan het vandaag overal in de straat vaststellen. Wij deden en doen met Groen wat we konden, maar de onwil bij het bestuur om dit te veranderen is bijzonder groot.

Stekene was er in 2007 als de kippen bij om zich door Vlaanderen te laten ontvoogden in het ruimtelijk beleid waardoor de gemeente van dan af haar vergunningenprocedure gretig zelf  mocht regelen.
De burgemeester faciliteerde dat beleid als schepen voor ruimtelijke ordening, het voltallige college is stilzwijgend medeplichtig.
Dé hamvraag is: voor wie werkt dit gemeentebestuur eigenlijk, voor de inwoners en het collectief belang, of voor het individueel belang van enkelen?

Stekene kan haar ontvoogding niet aan en kan ze dan ook beter teruggeven tot er een bestuur komt die de regels voor iedereen wél transparant en duidelijk vastlegt.
De burgemeester moet zijn taken in vergunningen per direct neerleggen.
Dat is werkelijk de enig juiste conclusie die hier uit kan getrokken worden."

 

Lees hier het onderzoeksartikel "Het dubieuze bouwbeleid van het immocollege van Stekene" van Apache (26 maart 2024)