Luc De Cleir

Voorzitter

Groen Stekene ziet het toch net iets anders in Stekene. Als voorzitter van de partij én als bemiddelaar wil ik werk maken van burgerparticipatie. Immers, pas wanneer mensen betrokken zijn, kunnen we resultaten boeken.

We hebben nood aan echte burgerparticipatie want politici weten niet alles. Ze vertegenwoordigen wel alle inwoners. Om dat goed te kunnen, moeten ze eerst luisteren. Niet enkel naar hun partijgenoten, vrienden en kennissen. Naar alle Stekenaren. Zo zijn er minder misverstanden en frustraties en boeken we betere resultaten. Laat ons niet gewoon luisteren naar de mensen, maar hen actief bij het beleid betrekken. Al heel wat gemeenten doen ons dat voor en boeken er mooie resultaten mee. Helaas worden in Stekene zelfs de adviesraden niet gehoord. Op het vlak van betrokken politiek staan we in Stekene nergens, ook al hebben we dan een Schepen voor burgerparticipatie. Veel meer dan een naam is het niet.

Mijn persoonlijke stokpaardjes zijn verkeersveiligheid, ruimtelijke ordening, deugdelijk bestuur en natuurlijk Klein-Sinaai als deelgemeente. Heb je mijn filmpje over de schuldenput van Stekene al gezien?

Ik ben getrouwd met Advocaat Nele Verberckmoes en wij hebben 2 kindjes: Cecile en Charles. Ik ben ook pleegpapa van twee kinderen. Op dit moment werk ik ook aan een doctoraat over de betrouwbaarheid van nieuwsmedia.

In het Wase verenigingsleven ken je me als organisator, acteur, curator en dichter. Ik werkte mee aan de revue van Klein-Sinaai, de kunsttentoonstelling in de kerk van Klein-Sinaai en ik organiseerde een aantal benefietconcerten.

 

Luc
0472 90 13 56 - luc.decleir@groenstekene.be
www.lucdecleir.me